Ordrer placeret via Smartphone udgjorde mere end 10% af al hurtigsalg (Quick Service) i 2020, jf. Business Insider Intelligence. Er denne statistik til for at bevise det globale marked? Nej, men det er et tegn på en generel tendens: fra region til region, varierer dataene, og virksomhederne der bruger mobilbestilling varierer, størrelsen af markedet ændres, og de virksomheder som bruger digitale løsninger er forskellige.
For at udforske markedet fuldt ud anbefaler vi, at du downloader vores nyeste White Paper, hvilket er en analyse af det globale restaurantmarked. Indenfor dette dykker vi dybt ind i Storbritannien og Europa, Nordamerika, Asien og Australien.
Før du læser det, er der her en præsentation af fire fødevarevirksomheder, der har stor succes, og har det på grund af deres implementering af mobil- og onlinebestillingsteknologier.
Domino’s
Domino’s er nummer 1 på ratinglisterne af Quick Service restauranters app ifølge en række markedseksperter. Inden restauranten lancerede sin oprindelige mobilbestillingstjeneste i juni 2014, havde man allerede set en stigning i 86 kvartaler i træk i den internationale same-store salgsvækst – dette tal er nu 95.
Siden da er væksten vokset. Domino genererede 60% af sit amerikanske salg fra mobile enheder i 2016, og i det seneste år er der åbnet næsten 1.200 butikker.
Som Reuters reports rapporterer, har verdens største pizza leveringskæde “formået at holde sig konkurrencedygtig ved effektivt at bruge teknologier som digitale tegnebøger og apps til smartphones og smartwatches, der hjælper kunderne med hurtigt at placere ordrer og betale.”
Vital Ingredient
Siden starten af marts 2017 har Vital Ingredient set antallet af digitale ordrer behandlet på platformen stige uge for uge (i juli blev der lagt næsten 1.700 ordrer over 19 butikker). Det har også haft en betydelig vækst af brugere, sammenlignet med den oprindelige online platform. Køerne er mærkbart kortere end tidligere, hvilket har åbnet plads til nye i butikskunder, der tidligere valgte stedet fra på grund af køerne.
Data som er indsamlet fra platformen viser også, at Vital Ingredientens gennemsnitlige online størrelse på en ”kurv” er større end i butikken. Analysen viser, at dette skyldes en tilbøjelighed hos kunderne til at bestille ekstra varer, drikkevarer eller snacks, når de bestiller online.
Yum Brands
Yum! Brands, ejeren af KFC, Taco Bell m.fl. rapporterer at mobilbestilling udgør 46% af det samlede amerikanske leverings- og carryout-salg, og at tallet stiger med en sats på ca. 3% om året.
Yum Brands tager højde for den digitale oplevelse hos kunderne, ikke kun ved at lette bestillings og betalingsprocessen online, men også ved at belønne kunder for større ordrer og digitalt engagement.
Tag Taco Bell som et eksempel: De opfordrer og opmuntre kunderne til at anvende de sociale medier. I 2016 lancerede Taco Bell sin egen Cinco de Mayo Snapchat-linse. Dette blev set 224 millioner gange på en dag, og sprang den den daværende Snapchat-rekord. Som et resultat af sin digitale indsats har Taco Bell oplevet en 25 procent vækst i dollarværdi på mobilordrer.
Red Naga
I 2014 valgte den indiske restaurant Red Naga at stoppe samarbejdet med Just Eat og bryde formen ved at lancere sin egen online bestillingsplatform. Siden da er restaurantens popularitet vokset til det punkt, at den har måttet minimere mængden af markedsføring, for at afbalancere mængden af indgående ordrer.
Kunderne er imponerede både over deres mad og kundeoplevelsen. Kunderne har vist sig loyale overfor restauranten, og 57% af dem der har bestilt online, er returneret oftere (gæster har i gennemsnit placeret 6 digitale ordrer hver). Derfor når virksomheden ofte sin maksimale outout-kapacitet.
For at dykke dybere ind i virkningen af digital bestilling, de virksomheder, der bruger mobilbestilling, og for at få et overblik over regionale restaurantindustrier, kan du downloade vores nyeste White Paper her.
Alternativt er du altid velkommen til at kontakte os for at diskutere, hvordan online og mobilbestilling kan gavne din virksomhed. Kontakt os på hello@preoday.com.
It’s not as catchy as: ‘When is a door not a door?’ (answer, when it’s a jar) but it speaks to the idea that in-car collection, and the technologies that support it, are flexible enough to bend to the needs of a business and its guests.
Delivery can be daunting to the uninitiated, and it might be tempting to sign up with a third-party ordering aggregator that offers the service, such as UberEats, but other options could suit your business and brand better. Here we present three different ‘levels’ of delivery, starting with the most basic – and cheapest method: doing it yourself.