fbpx
We use cookies to improve your online experience. For information on the cookies we use and for details on how we process your personal information, please see our privacy policy. By continuing to use our website you consent to us using cookies.
Slutt å kaste mat fra flyet!

Slutt å kaste mat fra flyet!

Slutt å kaste mat fra flyet!

Hvert år kastes det millioner av tonn med mat fra fly. Enten fordi den ikke blir solgt eller fordi den ikke blir spist. I tillegg bruker flyet ressurser på å frakte denne maten. Mi Tyler ser på alternativer som gjør det mulig å spare både penger og mat.

 

Mitt fly går snart, flyplassen er full av folk, og jeg er i ferd med å bli veldig sulten. Det er noen timer siden lunsj og jeg har ikke tid til å kjøpe noe før avgang. Så jeg kan godt kjøpe noe på flyet.

Jeg tenker på hva som er på menyen på flyet, og jeg tenker samtidig på all maten som kastes, enten fordi folk ikke liker den eller fordi ingen bestilte den.

 

Jeg husker at jeg leste en artikkel i Airport Lifestyle hva som skjer med maten når flyet når den endelige destinasjonen. Jeg leste at all maten, halvspist eller urørt, betraktes som ødelagt og sendes til forbrenning.

Dette betyr at lastebillass fulle med mat bokstavelig talt går opp i flammer. Dette gjelder også for transatlantiske flyvninger, hvor alle matrester ødelegges for å hinder matbårne sykdommer.

Ifølge en rapport fra non-profit organisasjon Green America (2010) produserer hver passasjer omtrent 0,5 kg søppel. Det er mye når man tenker på at 6.300.000.000 passasjerer reiste med fly i 2013, så utgjør dette 3.150.000 tonn avfall.

 

Hvorfor har ikke flyselskapet løsning som gjør at jeg kan bestille meg en deilig sandwich? En app som lar meg forhåndsbestille og betale? På den måten blir maten min frisk og personlig i henhold til mine ønsker og klar når jeg kommer på flyet.

Det er ikke bare enklere og mindre stressende. I tillegg til at det spares tid, er denne løsningen mye mer miljøvennlig. Flyselskapet vil spare penger med en slik app. Hvis flyselskapet på forhånd fikk vite nøyaktig hvor mye mat som måtte være om bord i flyet ble matavfall minimert og kostnadene redusert, mens kundetilfredsheten øker.

 

Mobil og online teknologi kan bidra til å integrere et system som øker inntektene. Den magiske neste skritt er å gi passasjerene mulighet til å forhåndsbestille og betale for sitt måltid før flyturen. Måltidet kan justeres etter smak, slik at passasjerene blir mer fornøyde. Inntektene øker og mengden avfall reduseres betydelig.

Det vil også bety at man sparer drivstoff som brukes til å transportere mat som allikevel blir kastet.

Dette er en del flyselskaper klar over. Men det er ennå ikke så vanlig. Derfor er det nå flyselskapene må komme og se på muligheten med forhåndsbestillinger.

Other Blog Articles