Denne artikel af Dan Cancian er oprindeligt trykt i International Business Times UK.
Flere og flere start-ups sigter mod at fjerne kø-tiden ved store begivenheder ved at lade kunderne forudbestille deres mad og drikke.
De fleste af os har været i disse omstændigheder: Ved fodbold, på en festival eller under en koncert – udsigten til at få en kølig drikkevare eller noget mad er altid fristende, men dilemmaet består i at man for at få det, skal man stå i kø, og dermed går glip af det der sker.
Sportsfans og koncertgæster har ofte forsøgt at forlade deres pladser kort tid før pausen, eller mellem sæt for at slippe for køen, men de taktiske fordele ved en sådan strategi er længe forsvundet på grund af det stigende antal mennesker, der har den samme strategi.
Men tilskuere på nogle af Storbritanniens store travbaner og teatre har ikke denne udfordring: De kan simpelthen gå op til baren, og hente mad og drikkevarer, de har forudbestilt via deres telefoner, uden at skulle vente i kø.
Alligevel er bevidstheden om teknologien forholdsvis begrænset. Er det på grund af britternes ’langvarige kærlighedshistorie med at stå i kø’, eller ligger problemet et andet sted?
Matt Graywood, Chief Operation Officer hos e-commerce platformen udbyderen Preoday, mener svaret har at gøre med vaner.
“Det er ikke så svært at overbevise folk om at ændre deres vaner, hvis fordelene er klare,” fortæller han til IBTimes UK.
“Hvad der er sværere, er at øge bevidstheden om de alternative metoder, der er til rådighed. Mennesker kan lide at føle sig trygge og holde fast i det, de ved, men deres behov for lethed og bekvemmelighed er stærkere. ”
National Theatre, the Old Vic, Dublin’s Aviva Stadium, Bath Rugby’s Recreation Ground, London’s Excel Exhibition Centre og Royal Opera House er blandt de spillesteder, der er udstyret med teknologien.
Jockey Club, der driver 15 løbskurser i Storbritannien, herunder Epsom og Cheltenham, har også vedtaget platformen, ligesom underholdningspromotoren Ticketmaster.
Et “Tipping Point” er nært forestående
Sidste år talte Preoday med besøgende ved et stadion i Sverige og fandt at 77% af de adspurgte mener at en lang ventetid på service skaber en negativ oplevelse.
I gennemsnit havde de ventet 30 minutter før de kunne foretage deres køb, og 40% forlod ikke engang deres pladser for at prøve at købe mad og drikke, fordi de vidste at køen var lang. Klart hurtigere metoder til bestilling og indsamling kan medføre en positiv ændring ved lignende steder, ifølge Graywood, som mener, at teknologien vil nå et “Tipping Point” i løbet af de næste 12 måneder og så spredes hurtigt.
Tag Bath Rugby’s Recreation Ground som eksempel: Det eneste fans behøver at gøre er at logge ind på klubbens app, vælge de drikkevarer og den mad, de ønsker, og vælge om de gerne vil hente deres ordre før kampen eller i halvlegen.
Når de ønsker at hente deres ordre, sker det ved et opsamlingssted, så de undgår de lange køer. IBTimes UK testede selve systemet, og konstaterer at hele processen tager en brøkdel af tiden sammenlignet med en normal kø.
Det nye system er netop blevet introduceret, men ifølge Bath’s director of operations
Alex Cohen har det allerede vist sig at være en bragende succes.
“Vi var nødt til at gennemtænke, hvordan vi præsenterer app’en til tilhængerne, men selvom vi er i den spæde start ser det rigtigt godt ud og servicen har allerede vundet stor tilfredshed,” fortæller han IBTimes UK.
Hensigten med denne særlige teknologi er, at den kun er tilgængelig via en smartphone.
“Vi har et stort udvalg i vores tilhængernes demografi,” forklarer Cohen.
“Vores strategi har været at målrette mod det yngre marked, hvilket igen vil lette køen for andre, som er mindre tilbøjelige til at bruge denne type teknologi. Der er mere for os at gøre i den henseende, men det har også vist sig frugtbart at passere handel på dagen. ”
Mere end mad og drikkevarer
Preoday arbejder med hele hospitality-branchen, en industri, som Preodays CEO Andrew White beskrev som “15 år bag detailhandel med hensyn til teknologi”.
De samarbejdet med restauranter og spisesteder i Storbritannien, Europa og USA, så kunderne kan bestille mad online som en normal afhentning, men i modsætning til nogle af de mere etablerede mærker i branchen opkræver Preoday ikke gebyrer.
Just Eat opkræver for eksempel en restaurant en provision på ca. 14%, mens Preodays planer omfatter ubegrænsede kommissionsfrie ordrer for at undgå, hvad virksomheden beskriver som “ubehagelige overraskelser” i slutningen af måneden.
“Vi opkræver et lavt månedligt gebyr” forklarer Graywood.
“Omkostningerne til Preoday-platformen er overkommelige for selv de mindste virksomheder.”
Sidste måned lancerede Preoday i samarbejde med ForPOS Oxford Orders. Online-huben, den første af dens art, har til formål at skabe en platform for alle virksomheder, der kan drage fordel af forudbestilling og snart kunne udnyttes i andre byer i hele Storbritannien.
Virksomheder vil kun blive opkrævet 2 £ pr. Måned efter et nominelt opsætningsgebyr, som forventes at fremme opmuntring af relationer ved at give virksomhederne en direkte vej til at nå de lokale forbrugere.
Hvis du gerne vil finde ud af, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed, er du mere end velkommen til at kontakte os, vi vil gerne snakke med dig.
It’s not as catchy as: ‘When is a door not a door?’ (answer, when it’s a jar) but it speaks to the idea that in-car collection, and the technologies that support it, are flexible enough to bend to the needs of a business and its guests.
Delivery can be daunting to the uninitiated, and it might be tempting to sign up with a third-party ordering aggregator that offers the service, such as UberEats, but other options could suit your business and brand better. Here we present three different ‘levels’ of delivery, starting with the most basic – and cheapest method: doing it yourself.